Επόμενα στη λίστα μας, δυο skills που οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, ονειρευόμαστε πως κάποια μέρα θα κατακτήσουμε. Είναι το leadership και το goal-setting.

Ξεκινώντας από το πρώτο, θα λέγαμε πως δεν υπάρχει ένας μόνο σωστός τρόπος να ηγείσαι σε όλες τις περιστάσεις. Γι’ αυτό και ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των καλών ηγετών είναι η ευελιξία και η ικανότητά τους να προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Οι δεξιότητες ηγεσίας αναζητούνται ιδιαίτερα από τους εργοδότες, καθώς περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση των ανθρώπων με τέτοιο τρόπο ώστε να τους παρακινούν, να τους ενθουσιάζουν και να οικοδομούν τον σεβασμό.

Με τον όρο στοχοθεσία, εννοούμε την επιλογή ενός αντικειμενικού σκοπού που επιθυμούμε να επιτύχουμε. Όλοι βάζουμε τους προσωπικούς μας στόχους σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Σε τι ποσοστό όμως τους κυνηγάμε και τελικά τους επιτυγχάνουμε; Χρειάζεται επιμονή, υπομονή και προσήλωση. Είναι όμως εξίσου σημαντικό να μην ξεχνάμε πως πέρα από την επίτευξη των στόχων, πρέπει να απολαμβάνουμε και το ταξίδι προς αυτή.

Φεύγοντας λοιπόν από το Soft Skills Academy θα έχεις κάνει ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση των δυο αυτών δεξιοτήτων.

Συμπλήρωσε τώρα την αίτηση σου.


Categories: Soft Skills

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *