Απαριθμώντας όλα τα θετικά στοιχεία που μας προσεφέρει η ανάγνωση βιβλίων, θα καταλάβεις πως είναι ατελείωτα. Κάτι που σίγουρα δεν μπορούμε να παραβλέψουμε είναι η διαχρονικότητα των βιβλίων και η θετική επίδραση που έχουν αυτά στην ψυχοσύνθεση μας.

Τις τελευταίες δεκαετίες τα βιβλία τείνουν να επικεντρώνονται στην ανάπτυξη του ανθρώπου και στους τρόπους με τους οποίους ο άνθρωπος θα γίνει η καλύτερη εκδοχή του.

Ποια είναι όμως αυτά που θα μπορούσαν να σε κάνουν να ξεκλειδωθείς και να αρχίσεις να αναζητάς τον καλύτερο εαυτό σου;

Το βιβλίο που προτείνω στους αναγνώστες το soft skills academy είναι το:Presence: Bringing Your Boldest Self to Your Biggest Challenges της Amy Cuddy

Η Amy Cuddy έχει καθηλώσει το κοινό της με μία ομιλία TED με θέμα ‘’power poses’’. παρουσιάζει τη συναρπαστική επιστήμη της ψυχοσύνθεσης του ανθρώπου και αναλύει πολλά συναρπαστικά ερεθίσματα σώματος-μυαλού. Επίσης διδάσκει πώς να χρησιμοποιούμε απλές τεχνικές για να ελευθερώσουμε τους εαυτούς μας από το φόβο σε στιγμές υψηλής πίεσης, να αποδώσουμε στο μέγιστο δυνατό και τέλος να συνδεθούμε και να ενδυναμώσουμε τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Μία μικρή γεύση από το βιβλίο…


Οι ηγέτες πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνούν αποτελεσματικά και πρέπει να παραβλέπουν τις μη λεκτικές πτυχές της επικοινωνίας. Μπορεί να αισθάνεστε σίγουροι στα λόγια σας, αλλά η γλώσσα του σώματός σας μπορεί να λέει εντελώς διαφορετική ιστορία. Αυτό το βιβλίο προσφέρει απλές, πρακτικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν τους ηγέτες να αξιοποιήσουν τη δική τους δύναμη για να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους σε αγχωτικές καταστάσεις.

Categories: Books

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *